1997: Types of : Housemates

Types of : Housemates

29 October 2015

So hey whats up you guys. I thought that it would be totally cool and fun for me to do the "Types of" for today's entry. So for this "Types of" entry, aku nak senaraikan beberapa jenis housemates yang korang mungkin pernah or akan jumpa sama ada dekat Asrama atau Kolej or even bila korang dah kerja nanti.

p/s: housemate kalau ko baca hahah aku gurau je sayang ko bye!

So welcome to, Types of : Housemates

────────────❀❃────────────

1) The Never-takes-out-the-garbage one
Macam aku, dekat rumah blok casuarina yang aku duduk Semester 1 haritu, kitorang ada letak tong sampah dalam rumah tau. Sebab ye la senang lepas makan je buang dalam tong sampah tu dulu then bila dah penuh baru buang dalam tong sampah besar dekat luar rumah, malas la weh nak ulak alik buang sampah.

But! Adalah para para housemate aku ni yang berperangai, entah, boleh jugak nak cakap competitive. Ibarat diorang ni bertanding menara sampah sapa yang paling tinggi and there will be the Garbage Fairy who would take all of the garbage and gave them money in return but guess what guys, the garbage fairy, its me. Im the one who had to take out all those garbage all those time. You are so welcome our house didnt turn into one of the zoo in the jurassic park.

2) The Never-do-dishes one
Okay this is going to be some real talk. Seriously. This types of housemate never basuh bekas yang diorang guna buat maggi or gelas yang diorang bancuh Nescafe 3in1 and akan stack diorang punya pinggan gelas atas singki. And everytime bila kita tanya they will be like,
Ouh ha ah la aku lupa japgi aku basuh aku sibuk sikit ni
Serious, bekas tu dah dekat berminggu dekat situ and you tell me you lupa how is that even human? Hahaha seriously okay if you are one of this category please please please please, on behalf of the housemates who need to brush their teeth dekat singki and not wanting to see your artistic piles of pinggan mangkuk gelas tu, please basuh. Loya tekak woi!

Not saying yang aku ni super hygiene or anything tapi bila ada sambal nasi lemak dekat pili air or nasi dekat singki, aku gelilah weh basuh la elok elok kasihani lah aku :'(

3) The Geek one
Jenis ni aku tak pasti sama ada aku benci atau aku okay je dengan dia. They sleep at 10 or paling lewat pun 11 and they woke up at 5. Buat apa? Of course lah study. They would be like 24/7 stick with their books as if the books is their only love.  Aku insecure okay dengan jenis macam ni. Aku buka buku pun cepat bosan. Terus buka youtube layan vlogs.

And bila ada test or exams, the chances or probabilities for this type of people to fail is 0. They ace like every single test they took whereas aku masih terkapai kapai untuk faham satu satu subject. #Truelife #Sadlife

4) The Silento one
This one is obviously me no doubt so basically when I describe this category, Im describing myself as a housemate.

Category ni memang jenis yang tak berapa nak social. Diorang rather duduk dalam bilik buat kerja sendiri sendiri. Chances that they dont want to or they dont know how to or both. As for me, aku dua dua. Seriously I am more to an Internet person, more alive in social medias and when it comes to face to face situation, Im a living zombie, I suck. Blaming the internet for this.

Seriously aku jenis yang tak pandai approach orang, aku akan tunggu orang yang approach aku dulu. And if they did, its a problem for me sebab aku kena lalui satu fasa awkwardness dimana aku kena berlakon like 100% the opposite of me bila dengan dia and its super hard to not being the real me :'(. And if they didnt, aku tak kisah pun sebab dah biasa duduk sensorang kah!

Tapi once korang dah boleh get along dengan diorang baru korang tahu their true colors and masa tu lah korang rasa bertapa serong 360degree korang punya expectation terhadap diorang.

5) The Zombies
Well this guy, I think the name itself is self-explanatory but I am going to brief to you a little bit in case you had no idea on which category I am pointing to.

The first thing you will notice is the smell. They smell awful, like pickel's awful (i hate pickles thats why i take pickles as a reference). But he doesnt seems to like notice it. Thats not the worst part yet. Then you enter his/her room. You barely could even survive in there. Natural disaster we have in there, typhoon, earthquake, tsunami all at once. Their rooms is a mess not even a single rats want live in there okay.

6) The Gifted
Jenis yang ni merupakan salah satu contoh yang terbaik kalau korang nak baling kelaut. Jenis yang dalam lecturer atau kelas dia tidur. Jenis yang bila waktu petang korang gigih baca buku dia duk main futsal. Jenis yang malam korang tidur awal dengan harapan esok nak bangun awal untuk study dia boleh main dota atau counter strike atau fifa. Tapi bila test ;
Weh kau dapat berapa
Rendah je weh. 49.5. Lagi 0.5 markah nak full mark.
Sumpah weh aku izinkan korang baling diorang ni kelaut.

────────────❀❃────────────

So thats it for today's entry. I hope you guys like it and if you do, give this entry a big thumbs up and dont forget to share it with your friends. Also leave a comments which one of those listed above is you and what do you want me to write for the next "Types of" entry. Let me know in the comment section below..

Bye!

5 comments:

  1. saya ada kawan yg nombor 1 dgn 2 tu -__- benci gila org macamni. pandai makan atas pinggan tpi x reti nk basuh.. smpai kadang2 tu kitorng yg kena basuhkan pinggan dia lolllll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham sangat hahahahha nanti prepare daun pisang je kalau nak makan, senang haha

      Delete
  2. I am the silento one, but once I go to the living room, I wont stop talking and laughing with my housemates, and maybe the garbage fairy is also my title. O God, don't know why some people just love living in an awful place, especially their room. The one who got problem with her hygiene,Zombie to the power of infinity, then dares to cook for us, OMG, awful... stressss!
    #luahperasaan hahahhaa

    ReplyDelete
  3. macam mana nak follow blog awak ni? haha

    ReplyDelete
  4. macam mana nak follow blog awak ni? haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...