1997: Duit Elaun KPM Semester 2 dah Masuk & Zalora Menggoda

Duit Elaun KPM Semester 2 dah Masuk & Zalora Menggoda

10 December 2015
Pagi tadi aku bangun, nak settle clearance dekat resort tempat aku kerja tu. So dengan gigih aku melawan nafsu untuk bangun pergi settle clearence walaupun harini aku dah tak kerja.


So on the way aku ke resort tu, aku buat rutin harian aku macam hari hari bekerja aku which is singgah stesen minyak shell. Supply gula gula since dulu aku ashik shift 3petang sampai 11malam. Jadi berbekalkan gula gula dengan harapan tak mengantuk time kerja.


Sesampai je aku dekat stesen minyak tu. Teringat pasal gaji aku. So alang dah sampai stesen minyak, mesin atm pun ada. Aku pasang niat untuk check balance account aku.


Terkejut aku bila tengok balance aku RM****.** yang sebelum ni last aku check hanyalah berbaki RM31.40. Was was jugak betul ke ni akaun aku. Gaji aku pun takde lah sampai RM1000+. Then baru aku teringat -- "Elaun KPM!!"


Gaji pun dah masuk. Elaun pun dah masuk. Happy tu memang lah aku happy.
Tapi, aku ada satu masalah --

Click untuk ke laman web Zalora. Go check out the unbelievable off.

Banyak gila weh Zalora punya sale. Zalora pun satu hal. Mengoda benor sale sale yang dia bagi ni. Tau tau je aku memang perlukan kasut and bag and baju and seluar ahhh aku perlukan semuaaa! Adoiii mati laaaa kalau macam ni.

Wishlist aku

Sebelum ni aku buka zalora usha usha kemudiannya kalau ada yang berkenan di hati aku masukkan dalam wishlist je dulu. Nak beli takdak duit #sadlife #truestorybruh

Ni items dalam bag aku. Cuma nak tekan secure checkout tu yang was was haih.

Ni bila dah ada duit. Semua benda aku tibai. Kalau perati leklok dalam wishlist aku and bag aku memang banyak bracelet. Entahlah dah memang jadi tabiat aku kot kumpul gelang banyak banyak. Plus gelang is like jam tangan -- just more more more cheaper.


"Ya Allah Kau peliharakanlah duit duit dalam akaun Mohd Izzat ini amin."

4 comments:

  1. HAHAHAHAHAHA aku faham perasaan kau. better belilah barang tu sikit sbb bukan senang nk dapat discount camtu, kang nnti kempunanlah pulak.
    nampak mcm aku menghasut tak?

    ReplyDelete
  2. "Ya Allah Kau peliharakanlah duit duit dalam akaun Mohd Izzat ini amin."

    tapi kalau tak nak melepas...belilah satu...cantik tu...plus tengah sale...tapi satu jerlah...
    jimat berbelanja org kata...^_^

    ReplyDelete
  3. ada orang cakap,
    kalau nak beli sesuatu, biar dalam dua tiga hari dulu.
    kalau asyik terfikir, memang patut beli la tu :D

    ReplyDelete
  4. HAHAHHAHAHAHAHHA
    baru je check zalora tadi. memang sale gila gila dia kali ni. fuhhhh tergoda jugak lah iman ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...