1997: Masalah Terbesar Segelintir Perempuan Terpaksa Hadapi

Masalah Terbesar Segelintir Perempuan Terpaksa Hadapi

09 December 2015
Sedang aku duk scroll Facebook tadi, aku terbehenti dekat satu post 9Gag ni. Gelak jugak aku bila tengok. Tak tahu nak kesian ke nak gelak tapi memang aku dah tersasul gelak dah pun.

Hahahaha comel sangat je cartoon ni. Tambah pulak kucing tu tetiba ada ikut marah sekali. Oh mennggg.

So daripada situ, terhasil lah entry ni yang aku  namakan Masalah Terbesar Segelintir Perempuan Terpaksa Hadapi. Kebanyakan gambar gambar yang korang akan tengok kejap lagi is from google semuanya so ni bukan dari aku sahaja ye, ni daripada semua manusia all around the world. Diorang pun fikir benda yang sama. So jangan bahan aku je, ni semua salah internet!

Yang ni aku selalu nampak perempuan complain dalam internet. Susah sangat ke weh nak samakan hasil belah kiri dengan belah kanan. Hahahhaa. 

Wanita malaysia ni tak ramai yang menghadapi masalah ni aku rasa. Semua jenis kontot kontot hahahha. Hhahahahhahahah!

Hahhh! Ni confirm semua ada. Gerenti 100%. Nak nak kalau malam dinner. Semua gelabah duk cari baju yang sesuai nak pakai. Last last pakai guni je. Selesai.


────────────❀❃────────────

Haaaa tudia some of the Girls World's Biggest Problems haa gittew. Sure la confirm semua ladies can relate dengan gambar gambar dekat atas ni. Tipu sangat lah kalau takdak satu pun yang relatable kan. Nak nak pasal baju tu, gambar last. Tahu sangat perempuan ni haha! (p/s: im not judging haha!)

14 comments:

  1. Selalu sgt pasal eyeliner tuu. Eh susah weyhhh kadang belah kanan ok belah kiri terlebih pulakkk kahkahh. Kening alhamdulillah still original dan taknak pun dicukur dan dilukis tebal pun tebal lah tak kisah hahahaa

    ReplyDelete
  2. Most girl Malaysia standrd tinggi 150-160 mcm tu..haha

    ReplyDelete
  3. Yang first memang masalah... yang lain tuh semua setel! :P

    ReplyDelete
  4. okeee ni akak nak cakap pasal make up dulu... selalunya awal pagi waaaaarrrggghhhhh!!! kita bangun 4:30 pagi... dung dang dung dang kelantang kelentung siap buat sarapan dan gear baby untuk hantar kat rumah sebelah dan dah solat subuh tiba masa untuk diri sendiri... huuuuuuuuuu tangan kanan buat mata kiri... okeee tapi bila sampai buat sebelah lagi... huuuu kenapa eyeliner sebelah ni tebal?? kenapaaaa??? haaaaa sakit nya ati ni... tak buat eyeliner mata besar macam *puok (burung hantu)*nangis dalam hati... tapi akak tebalkan dua2 habis cerita... tapi belah atas saja akak buat tak boleh buat di bawah mcm org lain nanti mata akak jadi macam watak manga =.='
    baju?? akak pakai baju kurung or jubah jer.... tak pakai ketat2 (hoo agak2 la ennor ko tu anak dah 6 dah) hahahah huuuuu

    ReplyDelete
  5. hahahah~ bnde normal. Nafsu pon de 9 kan.. kejap nak itu kejap nak ini.. ~ But in sha Allah at the end we can handle it~ ^_^

    ReplyDelete
  6. Hehehe betul sangat. bab pakai eye liner tu, mesti susah nak samakan lagi sebelah tu. Baju pun sama gak. Nak-nak kalau nak keluar dating dengan boyfriend ke, sampai tak tahu dah nak pakai baju apa. Semua pikir nak kelihatan cantik di depan buah hati. Hehee :D

    ReplyDelete
  7. tak de kaitan ngan aku ....
    1 aku serdehana tinggi ...
    2 aku takpenah lukis kening, mekap mata dan cat kuku
    3 ketinggi aku sedang2 je so takde masalah dgn baju ... pakai je size S mmg muat ngan aku hahahahha
    4 aku jenis main sarung tak de makna nga OOTD bagai mcm org lain ....

    hahahhhaa

    ReplyDelete
  8. hahahaha. teringat ada kawan yang tingginya 172 , bukan main payah dia nak cari baju . even pakai baju muslimah pun macam tsiht biasa . lol. so mostly baju kurung ke dress and even blouse dia akan hantar tailor untuk ukur badan . kehkeh

    ReplyDelete
  9. hahahah ahamboi bila kelaki post fasal masalah perempuan.
    as a petite girl, im prone to be mad at tall pple, wahahahah
    tp masalah mekap tu takdleah sbb syukur dikurnia kening yg tebal mcm shinchan.
    tp nk apply eyeliner tu ye, sebelah jadi, sebelah lagi ke laut dalam pula perginya :3

    ReplyDelete
  10. yg pasai eyeliner tu tepat sangat haishh...kna siap awal sejam

    ReplyDelete
  11. Haha...aku mampu gelak je. Lagi2 yg bab cari baju tu. Siap boleh fikir nanti sama mcm babi pulak pakai baju warna pink. Haha...unpredictable betul pemikiran diorg...

    ReplyDelete
  12. relatable dengan yang atas sekali tu je kot. *perasan comel jap*

    ReplyDelete
  13. yang atas sekali je kena. yang lain.. naa~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...