1997: The Scariest Thing That Can Happen to Any Personal Blogger

The Scariest Thing That Can Happen to Any Personal Blogger

05 December 2015

Entry ni memang pendek aku cakap awal awal pendek tapi aku gerenti untuk sekalian personal blogger sekat luar sana yang macam aku ni, bila depa baca depa akan rasa so relatable.


Bagi aku, since aku memang personal blogger. Aku blog everything yang aku rasa wajar untuk diblog-kan. Takdak ikatan and whatsoever. And aku cuba untuk simpan blog aku ni for me myself. Daripada aku start blogging balik (which i guess 2 years ago?) until now. 


Aku tak pernah cerita dekat anyone pasal blog aku except kawan blogger aku sendiri, Muazz Adli, Anis Hadi, Hani Twisties and Wafa. These guys used to be a good and well known blogger in 2010 something tapi now diorang semua is not into blogging dah. I dont know why haha aku selalu je paksa diorang start blogging balik. Tapi berbuih aku cakap diorang memang taknak.


Selain daripada diorang, aku tak pernah bagi tahu anyone else. Not that I dont trust my friends, cuma aku lagi selesa kalau benda yang aku share ni just untuk aku aku je and also the people yang aku tak pernah kenal macam you guys. The fact that you guys tak kenal aku like personally is much of a relieve to me so I know for sure yang you guys wont judge. I you still do, its okay. Its my choice to believe in you & to prove me wrong, thats yours.


So the scariest thing that can happen to me and i'm absolutely afraid of happening is that kawan aku terjumpa blog aku and start stalking and reading from the first day I post an entry. Dah macam, sebahagian privasi aku dah hilang.


You guys personal blogger yang lain pun aku rasa ada feeling yang macam ni. Kan?

19 comments:

  1. YES PERNAH. Dulu masa buat blog siap tak pakai nama sendiri. Sebab risau la kalau kawan jumpa. But now okay dah. Sebab dah saring balik entry lama pastu delete/edit yang tak patut. Rasa macam "Kamon gais, stalk la aku hahahha" XD

    ReplyDelete
  2. Selalu !
    Yeah, some friends can't be trusted.
    Saya dah alami perkara macam tu. 2 times already.
    It hurts !
    :'(

    ReplyDelete
  3. Yup2..aku rasa camtu sebab tu aku x guna nama sebenar. Rasa mcm xde freedom nak tulis pasal apa kalau kawan2 tau blog kita. So, untuk minimizekan probability blog aku terkantoi dengan diorg, aku limitkan personal stuff n detail dalam blog, cerita pun secara general je...

    Tak boleh bayang kalau kawan aku tau n start baca first entry aku. Lepas tu tanya aku "Kau ke yg tulis ni? Apsal mcm lain, x macam kau?" Hahaha...memang the scariest thing la kalau terkantoi.

    ReplyDelete
  4. agreed! thats why i set all those old posts back to draft. i dont delete post because it brings back memories but in the same time also embarrassing xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa rugi gila aku dah kebanyakan delete terus haih tak terfikir pulak nak set masuk draft je adoi

      Delete
  5. haah dooo sameee. malu gila klau orang yg aku kenal baca blog aku. tpi malangnya kawan aku semua tau aku ada blog T__T
    bukan kawan je, mak aku sendiri pun pembaca setia blog aku. omaigadd hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan weh. Aku adik aku hak tau. Nak je aku ganyang ganyang dia haih

      Delete
  6. agreed.thats why kene limit personal info/story. simpan sebahagian privacy utk diri :)

    ReplyDelete
  7. totally same. thats why guna link palefreaks so mana tahu if schoolmate terjumpa ke kan, ei scary hahaha. yang tahu pun my bestfriend je. je.

    ReplyDelete
  8. walaupun saya bukan personal blogger tapi dapat rasa kot sakit dia tuh mencucuk-cucuk! :(

    ReplyDelete
  9. unfortunately, semua kawan ina dah tahu blog ina v.v

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa lah kan, dah masuk paper mana tak kenai

      Delete
  10. Samalah. Memang harap sangat kawan-kawan tak terjumpa blog saya. Lagi-lagi kawan sekolej dan seuniversiti. Kalau terjumpa, mahu saya private kan blog saya. I guess it's a matter of time je sebab saya tak jaga anonymity sangat. Ada je uploaded gambar sendiri dekat blog. Tapi, tak pernah share blog links dekat mana-mana social medias supaya kawan-kawan tak dapat detect.

    ReplyDelete
  11. even my roommate yg tahu pasal my blog pun macam tak bukak je baca. so rasa macam okay la. still have my own privacy. muahahah

    ReplyDelete
  12. oleh sebab kawan-kawan takda yang so into blogging thingy, kerana semua gamer tegar.. i feel safe v.v hahaha

    ReplyDelete
  13. i do! i think that is why i never post anything too deep. sedih since i love to tell stuff on my blog. i speak my mind so thoughts related stuff is ok if my friend read it. but yg dekat pada hati, i keep it there. i remember this one post which i write sincerely dari hati and i end up deleting it. but now, i settled for poetry. it's not a good one but it worked and i do put it on my blog since poem can means anything to anyone so it's a safe game.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...