1997: Tips \\ ShoppingHack yang Semua Kaki Shopping Online Perlu Tahu

Tips \\ ShoppingHack yang Semua Kaki Shopping Online Perlu Tahu

11 December 2015

Berkaitan dengan entry aku yang lepas which is Duit Elaun KPM Semester 2 dah Masuk & Zalora Menggoda aku memang menghadapi masalah dunia dimana rambang mata weh tengok sale sale yang Zalora kasi. Dalam masa yang sama aku memang sayang gila nak keluarkan duit gaji and elaun aku yang baru aku dapat tu. hahahah #typicalstudentsproblems #canthelp 


Tapi aku dah explore satu #ShoppingHack gitteww khas untuk golongan kaki kaki shopping online tapi sayang nak keluarkan duit macam aku ni. Dengan #ShoppingHack ni aku gerenti memang korang boleh save tak banyak pun, sikit jumlah duit korang daripada mengalir keluar dari akaun or dompet. 


Korang perasan kan kalau Website Online Shopping ni dia ada Promo Code dia. So apa korang perlu buat is, Google for their Promo Code. For example, korang shopping dalam Zalora, just google for "Zalora Voucher Code" and google akan senaraikan beberapa website yang kasi Discount Voucher. Contoh macam ni ;


Pilih je mana mana. Basically semua sediakan Voucher Code yang sama tapi kalau nak cari satu satu pun no hal sebab beberapa website ada Voucher Code yang Website lain takdak. So kena pepandai cari sendiri.


Contoh aku ambik Website Flipit and aku terjumpa satu Voucher Code which aku rasa cun.


Click Show Code.


Akan keluar popup window macam dekat atas ni. And tadaaa your Voucher Code. Sekarang korang boleh lah guna Voucher Code tu untuk shopping. Jangan risau ni bukan Spam.


Masukkan code tadi dalam section "Enter Promo Code" tu and wallah --


Jimat 30 hengget aku. Hahhahahaha. Banyak lagi Voucher yang ada. Off 18%, Of 15%. Pilih je mana yang korang nak.

Barang apa aku beli sampai RM130+? Ni haaa --


So apa kata korang korang yang nak shopping online tu tapi kedekut hahahah sila silakanlah ikut tips ni. Aku sarankan. Selamat bershopping hahhahaahaha! And aku pun sarankan Shopping dekat Zalora. Sebab apa? Sale dia gila gila weh and aku dah banyak kali shopping melalui Zalora and so far barang barang dia memang memuaskan hati yang membeli ni. Takdak la rasa menyesal ke apa. Puas!

6 comments:

  1. weeeee cmane ni ugh dgn year end sale ni hahahah
    thanks for the tips!

    ReplyDelete
  2. setuju dengan entry ni. kalau nak belanja dengan zalora kena la ada promo code kan, kalau tak memang rugi gilaa.

    ReplyDelete
  3. pergh pergh! akhirnya izzat berjaya bershopping di zalora...

    ReplyDelete
  4. tak de experience lagi setakat ni shopping kat online..
    berani usya2 je T-T

    ReplyDelete
  5. Haritu order Zalora terlupa pulak nak guna promo code ni haish.

    ReplyDelete
  6. Shopping dekat Zalora memang puas hati beb!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...