1997: RESULT UPU DEGREE DAH KELUAR? BETUL KE APA YANG AKU PILIH NI?!

RESULT UPU DEGREE DAH KELUAR? BETUL KE APA YANG AKU PILIH NI?!

08 August 2016
Lamanya menyepi. Awkward jap.

So harini media social Twitter memang kecoh kejap. Tu baru cakap pasal Twitter. Belum Whatsapp okay. Group sini bunyi. Group sana bunyi. Semua sebab result UPU.

me all day for today
So, i nak cakap i berdebar, dua tiga hari sebelum ni memang i felt nothing. Cam biasa la. Takde pape. Cam ala lek main twitter main game main youtube. Tapi weh bangun pagi tadi got me like, "oh shit its happening. result day. apa aku dapat sia" hahha. Tu okay lagi.

Until sejam sebelum result keluar which is pukul 12 tengahari. Mula lah kepala i duk putar soalan macam macam. "Weh entah entah kau tak dapat", "Dapat ke apa yang kau nak", "Camne kalau dapat kos lelong". & seriously i was sooo scared. berdebar gila.

Then, its 12PM & my phone got so busy tung tang tung tang bunyi notification. From twitter, from whatsapp (i dont play facebook no more so yeah). I was at work so obviously i cant check via web. So i decided untuk check via SMS.

So i sent. Then one minute later i got a reply written "Sorry your balance isnt sufficient" im like okayyyyyy. So i texted again pakai my other number. And it didnt bloody reply at all. Sampai sekarang??! Then i scrolled thru my whatsapp, congratulating some of my friends yang dapat here and there while me gelabah lagi.

Then one of my friend sent a link untuk check. So i tap la, and it worked!

Alhamdulillah. I dapat apa yang i nak which is my first choice, Software Programming di UTM.

The moment i look at the result i was shaking and literally almost cry because i baca "Universiti Teknologi Malaysia" and i thought i dapat UiTM. Not that i hate UiTM, just, i memang berharap for UTM and also that course. Then i ask my sister handing her my phone "Akak, UiTM ke ni?" my voice legit shaky macam nak nangis hahhaha. Then she said "Pergi johor la kita".

I was confused like, "Eh uitm kan, kenapa johor pulak." then after beberapa saat blur, then pap! Baru sedar i got UTM. I was so happy, until...

"Betul ke apa aku pilih ni." Sumpah my kepala saje je nak main main dengan perasaan sendiri.

So thats it. korang yang tunggu result UPU tu, korang dapat apa. Share lah.

Also, siapa yang graduate kos ni, or currently studying kos ni. Tell me. Im nervous like apa dah ni.

13 comments:

  1. Omg. Software Engineering? Wow. I nak masuk 3rd Sem and yah I ambik course ni. Seriously best. First, sbb I memang minat.
    But there's lot of thgs you can explore out there. And if you love money. You can make lots of money! ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye keeee? susah tak? ramai of my friends cakap susah. tu pasal berdebar tu. also ramai cakap job opportunity kureng hmmm

      Delete
  2. Congrats jatt! goodluck! whatever you do, wherever you go. Remember Allah and your parents ok?

    ReplyDelete
  3. Congratz, Idk about the course, but anything engineered it'll be ohsem. No worry, you'll know you enjoy the course in no time. :D just keep moving on and never look back again.

    ReplyDelete
  4. tahniahhh mannn! UTM tu top uni kot.. tahniahhh :D
    follow sini #1150
    follo back lerr kalau nak T_T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...